robyvonne.reismee.nl

Full Moon

maandag 22 november, 10.00 uur

wij hebben net ontbeten en het vervoer voor vanavond geregeld naar het vliegveld. Om 20.30 uur worden we opgehaald en dat betekend dat we vandaag nog een hele dag hebben om van de laatste zonuurtjes, het Thaise eten, de bijzondere gewoonte etc. etc te genieten.

Gisteravond hebben we genoten van de Full Moon festiviteiten. Dat is echt een heel bijzondere happening waar de gehele Thaise bevolking voor uit lijkt te lopen van oud tot jong. Op het strand was het tot in de vroege uurtjes een gezellige drukte. Iedereen liet wenslampions de lucht in gaan wat betekende dat de gehele avond tot diep in de nacht het luchtruim gevuld was met lichtende opgaande lampions, op een gegeven moment waren er zeker zo'n 1000 in de lucht wat een heel bizonder schouwspel opleverde zeker als je daarbij ook het enorme vuurwerk wat de Thai zelfstandig afsteken nog eens meeneemt in dit beeld. Op het strand werd, vaak samen met de gehele familie gegeten, gepraat en vooral vuurwerk afgestoken. Wat wij Nederlanders met oud en nieuw doen maar dan langer.

Aan de boulevard stonden mensen bloemstukjes te verkopen die geheel van organisch materiaal gemaakt waren. er stonden wierookstokjes in en een kaarsje, het was een kleurig geheel. Bij navraag bleek dat de bloemstukjes in de zee gezet moeten worden kaarsje en wierook aangestoken en vergezeld met je tegenslagen, slechte dingen en vergezeld met een wens zo de zee op. In de loop van de avond, nacht was de gehele branding vergeven van deze bloemstukjes het waren er duizenden....... Full Moon is ook een feest van muziek en dans. De jongere reden af en aan met hun opgepumte pick upps waar stevige trance muziek uit geproduceert werd. Het was een bijzonder ervaring om een full moon festival bij te wonen.

Als alles gaat zoals gepland gaan we op dinsdag 09.00 uur in Amsterdam aan komen. Bedankt allemaal voor het lezen en de reactie's die we mochten ontvangen en we zien elkaar weer snel.

Yvonne en Rob

Caroline

Goeie reis terug !! En weer welkom in Nederland, misschien met sneeuw!!!
zoen van Caroline