robyvonne.reismee.nl

paar dagen strand en zon

Even een kort verhaaltje over de laatste twee dagen. Kort omdat een vakantie aan het strand nou eenmaal weinig stof geeft voor een verhaal. Want waar je ook zit aan een strand op de wereld strand is strand. Voor een deel is dat zeker ook waar met welliswaar een paar uitzonderingen, uitzonderingen diezowel in postieve zin als in negatieve zin kunnen uitpakken. Wij hebben ze alle twee mee mogen maken.

Pattaya is eigenlijke een negatief element maareerlijkheid gebied het te vermelden het maakte mij ook nieuwsgierig. Het is hieroverdag een ogenschijnlijk vriendelijk vakantie paradijsje vergelijkbaar met grote Turkse, Spaanse badplaatsen. 's nachts is het hier echter eenuitspatting van alcohol, muziek, geluid,kleur, seks, criminaliteit en krijg je al snel het gevoel dat je figurant bent in een slechte b film. kilometers lange straten met neon lichten die de klanten naar binnen moeten lokken, schaarse gekleden meiden en jongens en de boy girls niet te vergeten. Knetterharde muziek, in een bloedhete omgeving (het is hier 's nachts tenslotte ook nog zo'n 23 graden). Alles watin de reisgidsen staat incl. de lonely planet klopt. ook de misleidingen die soms ernstige vormen aan kunnen nemen en waar je je als toerist moeilijk tegen kunt wapenen. Gezien dat twee mannen een waterscooter huurde en bij het terugbrengen werden beschuldigd dat er schade was veroorzaakt of ze even wilde betalen. Werd een hele toestand waarbij deze mannen overigens erg rustig bleven en toen ze hun kans schoon zagen weg rende. Verder word er gewaarschuwd voor kinderen diein het drukke uitgaansgebied midden in de nacht met betraande ogen en uitgestrekte armpjes op je af komen lopen. Op het moment dat je als toerist de kinderen gaat troosten komt er een vader en moeder zogenaamd in paniek en blij dat hun kind weer terug gevonden is en op dat moment wordt je gerold vanwat je maar bij hebt. Hebben we zelf meegemaakt in walking Street om 01.00 uur 's nachts. gelukkig wist ik van deze vorm van intimideren dus hield de kinderen op afstand.

Gisterenavond hebben we trouwens onze dr. Fish behandeling mee mogen maken. Vele zullen deze behandleing wel kennen in een aantal nederlandse Wellnes centra kun je dat tegen een behoorlijke vergoeding laten doen. Voor degene dieniet weten waar dit over gaat; Dr. Fish staat voor een aquarium vol met een speciaal soort visjes diehet blijkbaar lekker vinden om de dode huidcellen van de voeten van mensen weg te knabbelen. dus je stopt je voeten in de bak en na enieg tijd zitten er enkele tientallen visjes aan je voeten.

Verder zijn we een dagje naar een eiland in de buurt geweest, met echte hagelwitte stranden en een blauwe oceaan, palmbomen en een strak blauwe lucht...... met een woord prachtig! zo prachtig dat we vanaf morgen woensdag 17 november daar twee dagen een strandhuisje hebben geboekt en daar dus tot vrijdag de 19e zullen blijven... erg he. Daarna nog drie dagen Hotel op het vaste land geboekt waar we onze spullen ook even op kunnen slaan hoeven we niet zo te sjouwen met onze koffer.

Verder hebben wij begrepen dat St. Nicolaas weer in Nederland is gearriveerd dat is hier overigensgeen nieuws, wat wel begint te leven hier is Kerstmis, de kerstboom is in dit Hotel al opgetuigd en staat met mooie (gekleurde) lichtjes te knipperen wat weer een heel vertrouwd gevoel geeft.

Op dit moment maken wij trouwens de eerste regendruppels mee in de ruim twee weken dat we hier nu zijn. Het zijn er wel meteen heel erg veel....regendruppels.

Vrijdag wordt het verhaal weer vervolgd, voor nu een prettige dag / avond en tot de volgende keer, en leuk trouwens om jullie reactie's te lezen.

Yvonnen en Rob

Bouke

Heerlijk, die bounty eilandjes! Geniet ervan jullie laatste weekje, en pak zoveel zon als je pakken kunt want het is hier koud, nat, mistig en guur.. :(

Liefs

Pas

Het is weer donderdagavond, dus dan is Trouble in Thailand weer op TV! Haha, meestal gaat de helft over Pataya! Gelukkig dat jullie maar goed op de hoogte zijn, jullie zullen je ogen wel uitkijken!
Ben wel jarloers op jullie weer, het is hier namelijk vrij koud aan het worden!
X Pas

marcel antwerpen

elke keer maken jullie mij blij met de leuke verhalen,geniet maar lekker daar want antwerpen is kou en mistig.Vanavond ga ik mam bellen en lees dan jullie tocht door thailand voor aan haar,ik heb haar gevraagd om haar gehoorapparaat te poetsen:)Have fun, liefs mars