trekking dag 1
we werden na het ontbijt opgehaald door onze gids die ons de komende drie dagen zou bijstaan, ons de weg zou wijzen, als informatie bron zou fungeren voor flora, fauna en inheemse bevolking en last but not least voor ons gaat koken, kortom een veelzijdig man. Hij heeft ons allerminst teleurgesteld in de achter ons liggende dagen. We zijn nog wat overrompeld door alle indrukken die we opgedaan hebben. Laten we een poging doen om alles per dag nog eens de revu te laten passeren.
Zoals ik al schreef werden we opgehaald bij ons Hotel waarwe onze spullen voor de drie dagen hadden opgeslagen zodat we ieder een kleinere rugzak mee konden nemen met voldoende kleding en kleine spulletjes. in de pick up truck konden net 12 mensen, precies het aantal die de trekking ging doen. Toen iedereen opgehaald was bleken onzewesterse afmetingen toch te groot, breed (misschien wel te dik) zodat een van de aanwezige in de cabine mocht plaats nemen en een heldhaftige duitser half met zijn billen over de rand hing. Na een uurtje rijden was er een stop om de laatste dingetjes in te slaan, WC papier was na deze stop nergens meer te krijgen dus daar werd nogal op gehamerd. Na eenecht lekker kopje koffie gedronken te hebben en wat rustig kennis te hebben gemaakt met de overige reizigers vervolgende we onze weg overigens nog steeds met de pick up truck.
Wewaren met zijn 12e en vormde een internationaal gezelschap. twee meiden uit Argentinie, twee meiden uit Israel, die een reis van zo'n 7 maanden aan het maken waren. een stelletje uit engeland die er ook 6 a 7 maanden voor uit getrokken hadden, een stel uit Duitseland en een stel (leeftijdgenoten) die op huwelijksreis waren en ook uit Nederland kwamen. Wij bleken met de Isrealische meiden de drie daagse trekking te gaan doen de andere zouden na een dag en nacht een andere route nemen en wij zouden dieper het oerwoud intrekken. (klonk wel stoer toen dit zo verteld werd).
de eerste dag was wel fysiek de zwaartste dag veel klimmen, over snel stromende riviertjes heen, smalle paadjes langs een diepe afgrond. daarbij was het tijdens het lopen ook warm. Het is een bijzondere ervaring om zo door de jungel heen te lopen, de ondoordringbare groene muur naast de wandelpaden, de enorm grote spinnen die een enorm web hebben gemaakt en de wilde buffels die je vaak tegenkomt en zeer nieuwsgierig zijn naar je.
Rond de klok van 13.00 uur hebben we heerlijk gelunchd bij een waterval. De lunch bestond uit gebakken rijst met kip en werd opgediend in plastic zakjes die meegenomen waren uit de stad en nog lekker warm waren.
uiteindelijk kwamen we in een dorpje waar een bergstamwoont, deze mensen vomde met 180 inwoners de populatie van het dorp.mannen zijn polygaam en hebben dus meerdere vrouwen. Hoe meer vrouwen hoe meer status ze hebben. er is in het dorp een school die de kinderen bezoeken. verder is het dorp prakisch geheel afhankelijk van de landbouw (rijst) en watde jungel hen geeft (vruchten, noten en de jacht).
Onze gids maakte samen met twee inwoners van het dorp een heerlijke thaise maaltijd (very spicy)
We sliepen daar met 12 man in en grote hut en muskietennetten. Voordat we gingen slapen werden we verrast bij het kampvuur door de kinderen van het dorp die voor ons liedjes gingen zingen. Als tegenprestatie zongen we ieder in zijn eigen taal een lied voor de inwoners van het dorp. Het dorp lag op zo'n 1000 meter hoogte waardoor het 's avonds al snel afkoeld. rond 22.00 uur lag iedereen in zijn slaapzak met daarop de nodige dekens. een paar dingen die opvielen, het is heel erg donker (in dit dorp was er geen electriciteit), het is er heel rg stil en het koelt af tot zo'n paar graden boven nul.
Wij hebben goed geslapen en dat gold ook voor onze mede reizigers.
morgen zullen we verslag doe van de overige twee dagen.
We zijn bij tante Ria in Frankrijk en kunnen ook nu jullie avonturen volgen. Het klinkt allemaal wel heel geweldig zeg. Kan op deze laptop geen leestekens vinden. En wat een mooie fotos. Veel plezier en een franse zoen van Piet en Caroline
Hey jungle gangers? Welk nederlands liedje hebben jullie gezongen?
Liefs uit een stormachtig en nat etten-leur